Az az álhír terjed, hogy meghalt Terence Hill

2020.06.28, 12:54 DarumaSzombat éjjel óta tízezrével érkeznek az olvasók a "meghalt Terence Hill" címkeoldalunkra. Azt is tudni véljük, hogy miért.
Váratlanul jelentős forgalmat mértünk a "meghalt Terence Hill" kifejezés címkeoldalán, a látogatók szinte mindegyike a Google keresőből kattint át.


Ilyen jellemzően akkor szokott történni, amikor egy-egy álhíroldal újra megírja, hogy meghalt a színész, vagy éppen a Facebookon valamiért újra tömegével kezdik el osztani felhasználók az erről szóló régebbi, de még mindig kamunak bélyegezhető írást.


A 81 éves Terence Hillt – eredeti nevét Mario Girottit – éppen csütörtökön említette meg, élő színészként, a La Repubblica című római napilap Bud Spencerről szóló visszaemlékezésében. Terence Hill hivatalos weboldalán nincs szó haláláról, ahogy Facebook-oldalán sem.


A Terence Hill haláláról szóló kamuhír valószínűleg azért kapott ismét szárnyra, illetve terjedésével összefüggésben azért szaporodtak meg éppen most a halálát firtató keresések a Google-ben, mert szombaton volt negyedik évfordulója filmbéli örök társa, Bud Spencer halálának. Carlo Pedersoli 2016. június 27-én, 86 évesen halt meg.


HVG.hu